Wat is yoga?

Door de dag heen gaat veel aandacht naar buiten, naar wat er om je heen gebeurt. Al die indrukken brengen spanningen met zich mee die onbewust worden vastgezet in je lichaam. Ontspanning is van belang om lichamelijke klachten te voorkomen en om de energie in je lichaam vrij te laten stromen. Yoga kan je hierbij helpen.

Aandacht naar binnen

yoga-arnhem-lucia-van-alphenBij yoga gaat het niet om de prestatie, je doet het puur voor jezelf. Tijdens een yogales word je je meer bewust van je lichaam en zal de gedachtenstroom rustiger worden. Dit geeft helderheid, ruimte en rust. Je maakt even 'pas op de plaats'. Je richt je aandacht op het HIER en NU. Je voelt hoe het met je is, je ervaart de signalen van je lichaam.

Het beoefenen van yoga heeft een gunstige uitwerking op je gezondheid en maakt je bewust hoe je letterlijk en figuurlijk in het leven staat. Na een yogales voel je je energiek én ontspannen.

Hoe ziet een les hatha yoga er uit?

De les bestaat uit verschillende oefeningen en asana's of lichaamshoudingen. Deze worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. Hatha yoga kent een grote diversiteit aan asana's, van eenvoudig tot uitdagend. De oefeningen geven je een gevoel van ruimte en openheid en je verkent je grenzen. Daarnaast is er aandacht voor pranayama (ademtechnieken) en wordt de les afgesloten met een ontspanningsoefening. Aandacht voor de ademhaling vormt een rode draad tijdens de les.

Is yoga iets voor mij?

De beste manier om erachter te komen of yoga bij je past, is gewoon een keer een yogales meedoen. Benieuwd naar een les hatha yoga bij Lucia van Alphen in Arnhem? Doe dan een yoga proefles.

Zin in yoga?

Bekijk een overzicht van de lessen hatha yoga in Arnhem.

Heb je vragen over yoga?

Ik vertel je graag meer over yoga en de yogalessen die ik geef in Arnhem. Neem gerust contact met me op!

Namasté, Lucia van Alphen